Médiaajánlat :: Elérhetőségünk :: Partnereink
105 db. Start-számla:

Hírek

Államosítanák a Start-számlákat


Megjelent: 2012-01-20 11:31:10
Utolsó módosítás: 2012-01-20 11:31:10
Hozzászólások: 0 db. - mondja el véleményét!
Betűméret csökkentése Betűméret növelése Nyomtatható változat Küldje el ismerősének!

Csütörtök reggel röppent fel a hír a Magyar Nemzetben, hogy a kormány rátenné a kezét a bankoknál vezetett Start-számlákra is. Állítólag 13 órakor ezt cáfolta a Nemzetgazdasági Minisztérium, de valószínűleg nem teljesen alaptalan a Magyar Nemzet értesülése, hiszen konkrétumok is voltak benne.

A cikk szerint a kormány azzal az indokkal vonná magához a számlák kezelését, hogy azt ne a kereskedelmi bankok kezeljék, hanem az államnak származzon haszna belőle. Ez az érvelés legalább őszinte (a magánnyugdíjpénztárak államosításához képest értve) és az állam szempontjából érthető is, hiszen támogatást nyújt rá.

Bár azt is tudni kell, hogy a Start-számlákra helyezett szülői befizetésekre is vonatkozik az a szabály, hogy csak célhoz kötve (lakhatás, továbbtanulás, gyermekvállalás, vállalkozás alapítása) lehet felhasználni az összeget, tehát az állam már így is jelentősen korlátozza a felhasználást azért cserébe, hogy a kezdő 42.500 Ft-os állami támogatást további évi legfeljebb 6.000 forinttal megtoldja, a szülői befizetésekkel arányosan.

NINCS VÉGE! Folytatás a Bankblogon, katt ide:
http://bankblog.blog.hu/2012/01/20/allamositanak_a_start_szamlakat

© Bankkártya Kft. - Minden jog fenntartva!    Jogi nyilatkozat    Technikai információk    Elérhetőségünk
. email addresses